Roladki serowe na przystawkę – jak je zrobić?

Roladki serowe na przystawkę będą idealne jako element zimnej płyty w trakcie spotkania. Do ich przygotowania przyda Ci się przede wszystkim boczek. To naprawdę prosta do stworzenia propozycja, po którą goście chętnie sięgają. Sprawdź, jak je zrobić!

Roladki serowe na przystawkę

Roladki serowe – składniki:

  • 12 kawałków sera tylżyckiego – słupki o grubości ok. 4 cm
  • 12 cienkich plasterków boczku wędzonego
  • zielona sałata
  • marynowane grzybki

Jak zrobić roladki serowe na przystawkę?

Słupki sera zawijaj w wędzony boczek i spinaj całość za pomocą wykałaczki. Rozgrzej patelnię i całość smaż na niewielkiej mocy kuchenki, aż mięso się zarumieni. Podawaj po usmażeniu, układając je na półmisku udekorowanym sałatą i grzybkami. Smacznego!

Sprawdź inne przepisy!